11. SINIF YAZINDA ÜNİVERİSTEYİ KAZANMAK İÇİN MATEMATİK ADINA NE YAPMALIYIM ?
ÜNİVERİSTEYİ KAZANMAK İÇİN 11. SINIF YAZINDA MATEMATİK ADINA NE YAPMALIYIM ?
11. sınıfı bitiren öğrenciler için bu yaz Üniversiteyi kazanmanın anahtarı demektir. Matematik adına bu yaz en azından limit, türev, integral (yani 12. sınıf konuları) hariç tüm matematik konularını bitirmelisin.
Okul başlayınca da 12. sınıf konularını bitirirsin okula paralel olarak.
Ancak diğer derslere de çalışacağın için fırsat bulabilirsen limit (kolaydır) i de bitirebilirsin.
Ancak en ideali, vakit ve seviye olarak mümkünse integral hariç tüm konuları (en son TYT ye kadar) bitirmektir.
Özellikle trigonometri konusunu, “limit, türev ve integral” de kullanıldığı için öncelikli olarak halletmelisin…
MİLLET TATİL YAPARKEN BEN NİYE ÇALIŞIYORUM, ERKEN DEĞİL Mİ ?
Bu çalışmalar erken değildir ancak sınav öncesi yazı değerlendiremez seniz bir çok hedef için artık geç olabilir !!!. Bu çalışmalar size psikolojik üstünlük sağlayacak ve denemelerde de bu moral yansıyacak, rakiplerinden önde olma halini devam ettirmek için sizi çalışmaya teşvik edecektir.“Hem 11. sınıf mezunlarının %90 ı çalışmıyor” da deme. Bu açıdan bak: O çalışmayan veya geç başlayan %90 lık kesim bu ülkede idealindeki bölümü veya iyi bir bölümü kazanamıyor.
Erken uyan vaziyete ve erken yol al, önde göğüsle.
AMA MATEMATİĞİM SIFIR ! (0)
Temelim yok diyenler ise Antremanlarla Matematik-1 kitabını bu yaz mutlaka bitirsinler. Kitap olarak ta BİREY in tamamı video çözumlu Matematik (seviye A olsun ama) kitabını edinsinler. Çözemediğin tüm soruların cevabını google app. uygulaması ile kolayca öğrenmek moralini ve çalışma azmini de zinde tutacaktır.Bu konuları ortalama seviyedeki bir öğrenci okul başlamadan "HOCALARA GELDİK, TEKNOFEM, ŞENOL HOCA, CEYHUN HOCA, vb youtube kanalarının video anlatımları ile halledebilir.
PEKİ HANGİ KAYNAKLARI BİTİRMELİYİM?
Kitap olarak,Eğer seviyen zayıf ise: BİREY in tamamı video çözümlü (google uygulamasında çözümleri var ve erişim çok rahat) kitabını önerebilirim (seviyenize göre A veya temel iyi gibiyse B seviye). Tabi matematik temelim hiç yok diyenler için önce Antremanlarla Matematik-1 demiştim.
Seviyesi orta düzey olanlar için konu anlatımlı kitaplar veya tercihe göre konu özetli OKYANUS, PALME gibi kaynaklar işe yarar.
Birikimi çok iyi olanlar için KAREKÖK LYS kitabını ve 3-4-5 yayınlarının soru bankasını öneririm ancak birçok kitap gibi karekök te yeni müfredattan çıkarılan konuları iyi ayıklayamamış ama yine de zoru sevenler için rakibi yok denebilir.
Konu anlatım yerine fasiküllerle anahtar soru ve çözümler ile soru tiplerini çalışayım ardından da benzer sorular çözeyim diyenler (Modüler fasikül sistemi) için genel olarak SONUÇ yayınlarını önerebilirim. Ancak her konuda konu fasikülü olmaz diyenler (şahsen bende böyle düşünüyorum) TRİGONOMETRİ, TÜREV, İNTEGRAL ve PROBLEMLER konularında vakitleri müsaitse mutlaka fasikül edinsinler. TRİGONOMETRİ, TÜREV, İNTEGRAL konularında tavsiyem APOTEMİ (vakit geniş ise) ve SONUÇ (vakit az ise) yayınlarıdır.
PROBLEMLER konusunda ise bilgisarmal, ens, apotemi (zor), RUTİN OLAMAYAN PROBLEMLER-KAREKÖK (zor, vakit geniş ise) ve PROBLEM KİTAP-GEZEGEN ve PROBLEMLER -SONUÇ (kolay, vakit az ise) yayınlarıdır.
DENEMELERİ HANGİ KAYNAKLARDAN VE HANGİ SIKLIKLA YAPMALIYIM ?
DENEME meselesine de değinelim. İlk başlarda haftada bir deneme yapıp ta moralinizi alt üst etmeyin. Daha ne çalıştınız ki? Konuların ne kadarını öğrendiniz ki? Ancak ayda bir mutlaka denemeye girin ve netleri dikkate almayın. Daha çok öğrendiğiniz konulardan hangilerinde ne tip hatalar yaptığınızla ilgilenin. İlk üç aydan sonra denemeleri arttırın ve son üç hafta ise (konular bitmiş olsun) sadece deneme çözün.Özellikle son 1 ayda çözeceginiz denemeler için tavsiyem 345, bilgisarmal, paraf, endemik, orjinal, vb. yayınların denemeleridir. Bu, farklı yayın evlerinin ürettiği soru ve deneme tiplerini görme açısından faydalı olacaktır.
ÖNEMLİ NOT-1: Arada bir farklı dersanelerin ve kurumların yaptıgı geniş katılımlı (mesela Türkiye geneli vb.) denemelere mutlaka girin. Sınavın bir similasyonu olması ve gerçek sınav deneyimi yaşatması açısından çok faydalı olacaktır.
ÖNEMLİ NOT-2: TYT sınavında yaşanan en büyük problem bilgi eksikliği değil, vakit yetiştirememedir. Bunun farkına son 2 ayda varsanız da bu problemi 2 ayda düzeltmek zordur.
Peki ne yapacagız? İşte bunun için çalışmaların en başından itibaren her konu testine ortalama bir vakit verip o şekilde çözmeye çalışacağız. Mesela rasyonel sayılar için soru başı 30 sn. ve Problemler için soru başı 2 dk. gibi…
YOUTUBE VİDEO MATEMATİK KANALLARINDAN KONU ÖĞRENİLEBİLİR Mİ ?
Sabırlı ve sistemli olursan çok da iyi öğrenebilirsin. Bir dersane gibi verim alabilirsin. Ancak sistemli olmalı ve rasgele ilk önüne geleni izlememelisin. Öncelikle tüm konuları düzenli ve yeni müfredata uygun işlemiş video set kanallarını seçmelisin.Hangi youtube video kaynagı seçeceğinle ilgili arayışın varsa aşağıda linkini verdigim sitemde inceler ve sana en verimli geleni birini seçersin. Bu sayfadaki YOUTUBE oynatma listelerinin hepsi 2017 mufredatına uygun ve konu sırasına göre düzenlenmiştir.....
http://matematik-kolay.blogspot.com.tr/2017/03/en-iyi-ygs-lys-kpss-ales-matematik-konu.html
EN İYİ 10 TYT AYT MATEMATİK KONU ANLATIM VİDEO KANALI VE ÖZELLİKLERİ
TYT,AYT,LGS, ALES, KPSS, DGS'ye hazırlananlar ve 9. 10. 11. 12. Sınıf Öğrencileri ve Öğretmenler için; Matematik kaynak ve soru cevap blogumatematik-kolay.blogspot.com
Ayrıca bu site Forumundan veya Facebook soru-cevap grubundan matematik sorularını gönderebilir, çözümlerini alabilirsin.
Hiç yorum yok